Skigebied

Skigebied

ski map le trois vallées

Let’s go!

Les Trois Vallees
Val Thorens is gelegen in het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld: Les Trois Vallees. Les Trois Vallees bestaat naast Val Thorens uit onder andere Les Menuires, st. Martin de Belleville, Mottaret, La Tania, Meribel, Courchevel en Orelle. De Piek van het gebied is de ‘Epaule du Bochet.’ Deze bevind zich op 3250 meter hoogte!

Pistes
In Les Trois Vallees kun je skiën tussen 1.800 tot 3.230 meter hoogte. Dagelijks wordt er meer dan 600 kilometer piste geprepareerd door 75 pisteboullies m.b.v. 1.500 sneeuwkanonnen, voor skiërs van alle niveaus.

Beginners
Er is ongeveer 50 km aan groene pistes voor de beginners. Deze pistes liggen veelal rondom Val Thorens en zijn gemakkelijk te bereiken voor de beginners. Hiernaast zijn er ook nog zo’n 310 km aan blauwe pistes!

Gevorderd
Voor de wat meer geoefende skiërs zijn er zo’n 217 km aan rode pistes en 73 km aan zwarte pistes. Er zijn meerdere snelheidmeet pistes, buckelpistes, boardercrosses, quarter- en halfpipes en 70.000 vierkante meter funpark!

Off-piste
Doordat Val Thorens / Les Trois Vallees boven de boomgrens ligt, kun je eigenlijk overal naar beneden. Voor de echte pro’s zijn er daarom vele mogelijkheden om buiten de pistes te skiën zonder enige limieten! Zo zijn er bijvoorbeeld mooie off-piste afdalingen mogelijk vanaf La Masse of de Cime de Caron.

Liften
Val Thorens behoort bij de top wat zijn skiliften betreft. De modernisering en het comfort zorgen ervoor dat er snelle verbindingen zijn om veilig door het hele skigebied te kunnen komen zonder wachttijden. Zo is de Peclet de eerste funitel ter wereld, de Cascades de eerste afhaakbare zespersoons stoeltjeslift en de Orelle de langste cabine lift in Europa.

Dankzij de moderne liften kun je in 1 dag makkelijk het gebied doorkruisen. In 15 minuten kun je in Les Menuires komen en je hebt ongeveer 45 minuten nodig om naar Courchevel of Meribel te gaan. Zorg er wel voor dat je ‘s middags op tijd terug gaat, anders moet je met de bus zo’n 40 à 50 km omrijden.

Les Trois Vallees Facts

Pistes:

Groen:       50 km
Blauw:       310 km
Rood:       217 km
Zwart:       73 km

Liften op dit moment:
Sleepliften:        71
Stoeltjesliften: 70
Cabineliften:     40

liftpass
neige_garantie_9
lessen