Algemene Informatie

Algemene Informatie

P1010538

Algemene Informatie

Skipassen

In Val Thorens kun je kiezen uit 3 verschillende skipassen. Alleen voor Val Thorens, tot aan het hele gebied: Les Trois Vallées. Het is mogelijk om ter plaatse uitbreiding (Vallée des Belleville of les Trois Vallées) van de skipas te kopen voor 1 of meerdere dagen.

Val Thorens-Orelle – 140 km
8 zwarte, 26 rode, 28 blauwe en 10 groene pistes

Vallée des Belleville – 300 km
Val Thorens-Orelle, Les Menuires-St Martin de Belleville
14 zwarte, 51 rode, 60 blauwe en 20 groene pistes

Les Trois Vallées – 600 km
Val Thorens-Orelle, Les Menuires-St Martin de Belleville, Méribel Mottaret en Courchevel
30 zwarte, 108 rode, 129 blauwe en 44 groene pistes

Kinderen
Voor de kleintjes zijn allerlei mogelijkheden voor opvang en/of skilessen. Speciaal voor hen zijn er een aantal afgeschermde speelpistes geprepareerd waar de kinderen onder ervaren begeleiding de eerste beginselen van het skiën kunnen leren. Ook buiten de piste is aan kinderen gedacht. In het winkelcentrum bevindt zich een speciaal ‘Fun Park’ (600 m2) met luchtkastelen, trampolines, ballenbakken en speelgoed!

Niet-skiers
Ook niet-skiërs kunnen een aantal toppen bereiken door gebruik te maken van de gondels. Zo kun je met de Cairn en de Caron naar de top van de Cime de Caron toe, waarvandaan je van fantastische panorama’s kunt genieten.

Ski / Snowboard Lessen
In Val Thorens is het mogelijk om diverse lessen te krijgen. Natuurlijk kun je terecht voor ski- en snowboardlessen in verschillende gradaties. Maar ook voor o.a. carving, freeride, en heliski zijn er diverse opties!

Documementen

Paspoort / ID; Tickets; Reis/ vakantie details; Pinpas/ creditcard; verzekeringspapieren

Vele documenten spreken voor zich. Check nog wel even je verzekering voordat je weg gaat. Er zijn vele verschillende soorten.

Checklist
Speciaal voor degene die voor het eerst gaan skiën hebben we een checklist opgesteld met belangrijke punten voor je skivakantie die je moet doen of meenemen!

Kleding
Skibroek; Ski jas of ski pak; Sjaal; Handschoenen; Rugzak; Skipas houder; Ski sokken; Thermisch ondergoed.

Jezelf warm aankleden is erg belangrijk. Toch kan het door middel van zon en inspanning erg warm zijn in de sneeuw. Kleed je om deze rede altijd aan met verschillende lagen. Dit geeft meer warmte af dan één dikke trui, is comfortabeler en je kan wat uit doen als het warm wordt.

Let op: ga nooit de piste op zonder handschoenen, dit geld ook als het warm is, handschoenen hebben namelijk ook een beschermende functie!

Ski- en boardmateriaal
Ski’s incl. skischoenen / Board; skistokken; skibril; helm.

Om te beginnen kun je het beste materiaal te huren. Je kan op deze manier zelf ondervinden welke soort en merk materiaal je fijn vind. En misschien zelf de keuze tussen ski en board. Goed materiaal is hierbij erg belangrijk. Echter een goede techniek is belangrijker, zeker als je in de beginfase zit. Het is dan ook geen probleem om de laagste klasse materiaal te huren. Dit betekend niet dat je met onbruikbare spullen zit.

Een helm is nog niet verplicht. Als beginnend wintersporter is dit echter niet af te raden.

Overig
Lippenbalsem; zonnebrand; skipas; snowboots

De zon wordt in de bergen over het algemeen vaker overschat dan de skivaardigheden. Neem daarom altijd lippenbalsem en zonnebrand mee de piste op en laat je niet verrassen!

Vervoer
Val Thorens lig zo’n 1.100 kilometer vanaf Utrecht. Met de auto kun je (afhankelijk van je vertrekpunt) via Luxemburg of via Duitsland gaan. Je doet er dan zo’n 10 à 11 uur over om in Val Thorens te komen. Ook is er de mogelijk om met de bus, trein en/of vliegtuig te gaan.
Heb je zelf een verblijf geboekt? Dan is het op diverse manieren mogelijk om hiernaartoe te gaan. Hieronder vind je info met betrekking tot reizen met de auto of per vliegtuig.

Auto via Duitsland
Het voordeel van Duitsland is dat er geen snelheidslimiet geld en dat je minder tolkosten hoeft te betalen. Het Nadeel is dat je voor 40 kilometer een tweebaansweg hebt (vanaf Annecy tot Albertville) die dwars door alle dorpjes gaat.

Auto via Luxemburg
Daarentegen heb je de snelweg tot aan Moutiers, als je via Luxemburg gaat. Let hier wel op je snelheid! Vooral als het regent controleert de Franse politie streng op de maximaal toegestane snelheid van 110 km/u.

Met het vliegtuig
Om in Val Thorens te komen kun je het vliegtuig pakken naar Chambery, Grenoble of Geneve. Vanaf Chambery en Grenoble is het dan nog zo’n anderhalf uur met de bus en vanaf Geneve zo’n twee uur.

Reizen met een reisorganisatie
Ben jij toch het type dat liever een vakantie boekt waar je aan niks hoeft te denken. Boek dan een complete vakantie (inclusief vervoer en appartement / hotel) bij een reisorganisatie.

Stroom
Het stopcontact in Frankrijk, dus ook in Val Thorens, heeft een extra pin iets boven het midden. De meeste (let op: de

Weer & Sneeuwhoogte

Weer
Val Thorens bevindt zich op een zonneplateau. Hierdoor schijnt de zon erg vaak! Perfect voor de mooi weer skiër!

Sneeuwhoogte
Door het mooie weer hoef je echter niet bang te zijn dat er geen sneeuw ligt. Val Thorens is sneeuwzeker van begin december tot begin mei. Er valt zo’n 10 meter sneeuw per seizoen!

logo 2011 klein